Honden gedragsdeskundige

Wil jij als begeleider iets veranderen aan het gedrag van je hond?

Wil jij leren begrijpen waarom je hond het gedrag laat zien, de ingewikkelde maar subtiele hondentaal leren, de band die je hebt met je hond versterken, hoe we je hond kunnen leren andere keuzes te maken?

Wil jij dit doen

  • Zonder straffen
  • Zonder dwang
  • Zonder commanderen
  • Zonder hulpmiddelen (slipketting, blafband  enz.) 

Dan kan ik je helpen!

Ieder mens en hond is anders en als combinatie uniek! 
Door deze unieke combinaties is er altijd sprake van maatwerk en is niet van te voren te zeggen hoe lang een traject duurt. 
Zolang de hulp nodig is ben ik er om jullie te helpen

Hoe ziet het dagelijks leven van jouw hond eruit?

Om het gedrag van je hond te begrijpen kijken we eerst naar hoe het dagelijks leven van jouw hond er uit ziet. Door te voorzien in de natuurlijke behoeftes van jouw hond kunnen we vaak al veel van het gedrag oplossen. Hier wordt jouw hond ook een stuk gelukkiger van.

We kijken naar hoe je hond slaapt, heeft de hond geen pijn, slikt de hond medicatie, hoe is het met zijn voeding/ ontlasting, hoe zijn de wandelingen, welke spelletjes worden gedaan enz.

Voorbeeld; Als jouw hond 1 keer per dag eten krijgt en vervolgens de hele dag honger heeft dan kan het zijn dat hij sneller agressief gedrag inzet. Ga jezelf maar na als je honger hebt en niks mag/kan eten dan wordt je ook chagrijnig en ben je sneller boos. Geef je je hond meerdere keren per dag kleine beetjes voeding zal de hond zich gelijk een stuk beter gaan voelen en minder snel of helemaal geen agressie meer inzetten.

Leer hoe je hond met jou communiceert en hoe je je hond kunt leren andere keuzes te maken.

Tijdens de trainingen vertel en laat ik je zien hoe je hond met jou communiceert. Honden gebruiken hiervoor hun hele lichaam. Hun taal is zo conflict-vermijdend, subtiel, bijzonder en ingewikkeld tegelijk.

Wanneer jij begrijpt wat je hond zegt wordt communiceren een stuk makkelijker met je hond.

Hoe versterk je de band met jouw hond?

Door een betrouwbare begeleider te zijn!
Een betrouwbare begeleider zorgt voor rust, ritme, regelmaat de 3 r’s deze werken voor honden net zoals voor kinderen. Wanneer de hond weet wat er gaat gebeuren kan hij op jouw vertrouwen en zal jullie band groeien. 

Hoe leren we de hond andere keuzes te maken?

Vaak is de manier van reageren voor je hond een ingesleten gewoonte geworden. Om de manier van reageren te kunnen veranderen gaan we de ongewenste gewoonte vervangen voor iets anders. Door de gewoonte te vervangen zal je hond ander gedrag gaan gebruiken.

Werkwijze

Na telefonisch contact of contact per email volgt er een consult deze zal op locatie, bij u thuis of online plaatsvinden afhankelijk van de hulpvraag.

Tijdens het consult krijgt u alvast wat adviezen mee waar u thuis al mee aan de slag kunt. Na het consult ontvangt u van mij een verslag.

In dit verslag wordt naar aanleiding van het consult ingegaan op de behoeften van de hond, staan de adviezen beschreven en stel ik een trainingsplan voor.

Wanneer u akkoord gaat met het trainingsplan, gaan we de training inplannen.

Kosten

Consult en verslag
(duur consult 1,5 á 2 uur)
€ 75,00
Training per 45 minuten€ 50,00
Pakket prijs
(consult, verslag en 5 trainingen)
€ 299,00

Wilt u meer informatie, advies of een vrijblijvend gesprek neem dan contact met mij op via;
het aanmeldformulier
diana@kwispelcollege.nl of info@neuswerkvoordehond.nl
T 0615687852.