Ontdek de passie voor speuren en detectie

Over Neuswerk voor de hond

Wie is de persoon achter neuswerk voor de hond?

Mijn naam is Diana en ik woon samen met mijn man, onze zoon en 2 honden onder de rook van Leiden in een klein plaatsje genaamd Rijpwetering.

In 2015 kwam Molly, onze Berner Sennen pup, in ons leven. Met haar heb ik diverse cursussen gevolgd. Ik vond het onwijs leuk om bezig te zijn met mijn hond en te zien dat onze band steeds beter werd.

In  januari 2017 ben ik begonnen met werken als zelfstandige bij uitlaatservice De Kwispeldienst en begon mijn avontuur van het werken met honden.

Begin 2021 besloten wij (als gezin) er nog een hond bij te nemen dit werd onze Leonberger Kiki. Doordat er in deze periode, i.v.m. Corona, geen honden trainingen gegeven werden en mijn collega Joyce de opleiding voor kynologisch instructeur ging doen heb ik besloten om deze ook te gaan doen. Samen hebben we bij Kynotrain (erkende opleiding bij raad van beheer) onze opleiding gevolgd en zijn beide succesvol geslaagd.

Tijdens onze opleiding deed de gelegenheid zich voor om hondenschool Kwispelcollege over te nemen. Per 1 oktober 2022 zijn mijn collega Joyce en ikzelf trotse eigenaren van hondenschool Kwispelcollege

Ik wilde mij verder verdiepen in het gedrag van de hond en heb niet stil gezeten. Ik ben de ene opleiding na de andere opleiding gaan volgen en nog steeds niet uit geleerd.  Nadat ik enige basisstof over speuren en detectie had gehad en het volgen van lessen met mijn hond Kiki ben ik zo geïnspireerd geraakt dat ik hier zelf les in ben gaan geven. Om nog meer kennis te vergaren ben ik gestart met de opleiding voor instructeur speuren bij de Nederlandse speur en detectiebond. 

Neuswerk voor de hond is een onderdeel van hondenschool Kwispelcollege gespecialiseerd in speuren en detectie.

Ik hoop u spoedig te mogen verwelkomen bij Neuswerk voor de hond.

Met vriendelijke groet,

Diana

Neuswerk voor de hond, wil honden laten groeien in hun rol door plezier te maken, zelfstandig te werken en te zorgen voor een sterkere band tussen u en uw hond.

Ontdek de wereld van speuren en detectie met je hond!

Schrijf je in!

Ik deel mijn passie voor speuren en detectie met handlers en hun hond, waardoor de band versterkt en plezier centraal staat.